Kakavovo maslo (eko) 500 g
17.00€
Kakavovo maslo je močan antioksidant, ki ima veliko vsebnost C vitamina in železa. Je dobra podpora k zdravemu ožilju. Najpogosteje se kakavovo maslo uporablja pri pripravi čokolade, zelo dobro pa se ujame tudi pri čokoladnih smutijih, pri sladicah, sladoledu… Ker kožo ščiti in vlaži, ga lahko uporabljaš tudi kot sredstvo za nego kože, brazgotin, strij… Odlično se obnese tudi kot masažna ploščica 😉
Ni na zalogi
Pošlji prijateljuOpis
Osnovni podatki o kakavovem maslu:
Kakavovo maslo je, kot že samo ime pove, maščoba, ki so jo pridobiva iz zrn kakavovca. Vsebuje vitamin E, ki je antioksidant in pomaga pri varovanju celic pred oksidativnim stresom. Vonj kakavovega masla je zelo prijeten in kakavovo maslo je tista sestavina, ki je ključna pri izdelavi čokolade.
Hranilna vrednost kakavovega masla na 100 g:
- energija: 3677 kJ / 894 kcal,
- maščobe: 99.1g (od tega nasičene 63.7 g),
- ogljikovi hidrati: 0.3 g,
- beljakovine: 0.3 g,
- sol: 0.2 g
Sestavine kakavovega masla:
Kakavovo maslo je 100 % pridelano na ekološki način in je hladno stiskano