- "Acai jagode prah (eko) 60g" ne morete dodati v košarico, ker ni na zalogi.
Goji jagode 250 g
8.00€
Goji jagode so močan antioksidant, ki ima veliko vsebnost C vitamina in železa. Je dobra podpora k zdravemu ožilju. Najpogosteje se goji jagode uporablja v smutijih, pri pripravi sladic, odličnega okusa pa so tudi same. Nosečnice jih v prvem tromesečju pogosto uporabljajo za preprečevaje jutranje slabosti. Otroci pa jagode naravnost obožujejo!
Ni na zalogi
Pošlji prijateljuOpis
Osnovni podatki o goji jagodah:
Visoki hribi Kitajske so dom goji jagod. Goji jagoda je grm, plezalka, ki se zelo lepo razraste. Cvetovi goji jagod so nežno vijoličasti in se ob poletni toploti spremenijo v rdeč plod. Po velikosti in obliki goji jagode rade spominjajajo na šipek, saj so podolgovate in drobne.
Učinkovine goji jagod:
Sušene goji jagode v povprečju sestavlja:
- 68% OH,
- 12% beljakovin,
- 10% vlaknin, ki na prebavo vplivajo zelo pozitivno
- 10% zdravih maščob
- bogate so z 18 aminokislinami (vključno z vsemi esencialnimi, ki jih naše telo samo ne zmore tvoriti).
- vsebujejo 6 vitaminov
- ponašajo se z 11. minerali in 22. mineralih v sledovih
- vsebujejo 5 vrst nenasičenih maščobnih kislin, kar je pri rastlinah razmeroma nenavadno
- bogate so z vitaminom C, B1, manganom, cinkom, bakrom, selenijem, karotenom, zeaksantinom, cistonom in ostalimi snovmi, ki imajo antioksidativne značilnosti. Antioksidanti pa s tem ko nase vežejo proste radikale, krepijo naš imunski sistem in preprečujejo razvoj rakavih obolenj.
Hranilna vrednost goji jagod v 5 g
- energijska vrednost: 128 kJ/30 kcal
- beljakovine: 0,6 g
- ogljikovi hidrati: 3,8 g
- maščobe: 0,1 g
- železo: kar 0,045 mg železa
- vsebujejo še ogromno selena, kalija in kalcija
Uporaba goji jagod:
Priporočena doza za zaužitje goji jagod je ena pest na dan. Uživanje se priporoča kot podpora raznoliki, uravnoteženi prehrani in zdravemu življenjskemu stilu, nikakor pa ni nadomestilo za prej našteto. Priporočenega dnevnega odmerka se ne sme prekoračiti. Shranjuj otrokom nedosegljivo.